Elixír Biobolt

Vitaminok, étrendkiegészítők

Vitaking Fokhagyma 1000mg (90)gkaps


Egységár (db):
1205,-Ft

A fokhagymaolaj, több mint 200-féle biológiailag aktív anyagot – vitamint, ásványi anyagot, aminosavat és enzimet tartalmaz, amik nagyon jó hatással vannak az egészségre. A világ számos helyén varázsszerként használták: az ókori népek a nyakukban viseltek egy gerezd fokhagymát amulettként, mert úgy gondolták, hogy az megvédi őket a szemmelverés és a betegségek ellen.
 
A fokhagymaolaj kapszulának a fokhagyma révén antibakteriális és antioxidáns tulajdonságai vannak. Közép-Ázsiából származó, jellegzetes ízű és illatú, már az antik világban is nagy becsben tartott (elsősorban, mint konyhafűszer) növény.
A fokhagymát már 5000 éve rágcsálják az emberek. A világ számos helyén varázsszerként használták: az ókori népek a nyakukban viseltek egy gerezd fokhagymát amulettként, mert úgy gondolták, hogy az megvédi őket a szemmelverés és a betegségek ellen.
A hagymagumó alliint és alliináz nevű enzimet tartalmaz. Az alliinből a sejtsérülés hatására – hagyma megvágása – alliináz hatására különböző vegyületek képződnek: allicin, számos szulfid, melyek a fokhagyma jellegzetes szagáért felelősek. Ezenkívül megtalálhatók még az alábbi összetevők: kéntartalmú peptid származékok, B- és C-vitamin és flavonoidok.
 
Ezért van szüksége Önnek is rendszeresen a fokhagymaolaj fogyasztására:
 
  • Előnyösen befolyásolhatja a vérzsír, valamint a káros vérkoleszterin (LDL) szintet
  • Hozzájárulhat a légúti rendszer egészségének fenntartásához
  • Szerepe van a gombákkal, baktériumokkal szembeni ellenállóképesség megtartásában, emiatt hűvösebb időszakokban kifejezetten ajánlott a fogyasztása
 
Figyelem! A legtöbb ember, külsőleg és belsőleg egyaránt jól bírja a fokhagymát. Némelyek azonban a nyers fokhagyma puszta érintésétől is kiütésesek lesznek.

Edenred kártya, Bankkártya elfogadóhely

{$cval[
{$cval[
{$cval[
{$cval[