Elixír Biobolt

Vitaminok, étrendkiegészítők

Swanson Ligetszépe olaj 500mg (100) gkaps


Egységár (db):
3430,-Ft

A ligetszépe virág – Oenothera Biennis – a XVII. században került Észak-Amerikából Európába, akkoriban salátának használták. A német neve (Nachtkerze = éjjeli gyertya) azt jelenti, hogy virágai sokszor csak késő délután nyílnak ki, hogy illatukkal a bogarakat magukhoz csalogassák. 

Magjuk akár 24% zsíros olajat tartalmaz, amelynek nagy hányada telítetlen zsírsav, elsősorban gyulladásátló hatású gamma-linolensav. A telítetlen zsírsavak részt vesznek a szervezet és az immunrendszer számos funkciójának szabályozásában. 

Az értékes ligetszépe olaj termékeket mind belsőleg drazsé formájában, mind külsőleg bőrápoló szerként és fürdőhozzátétként használják. A ligetszépe olaj nyugtatja és ápolja a nagyon száraz és irritált bőrt. Növeli a bőr nedvességtartalmát, megbízhatóan csökkenti az érdességet és a viszketési ingert, ezért kiválóan használható neurodermitisben szenvedő betegek ápolásához is. 

A ligetszépe olaj enyhíti a menstruációs panaszokat, az allergiás eredetű ekcémát, csökkenti a vércukorszintet és a koleszterinszintet is egyaránt. Lassítja az öregedési folyamatokat, sclerosis multiplex esetében serkenti a gyógyszeres kezelés hatékonyságát. 

A ligetszépe olaj hasznos lehet az alkoholisták ivásról való leszoktatásában is, mint kiegészítő, hiszen azzal, hogy a ligetszépe olaj csökkenti a depressziót, közvetve az ivás iránt érzett vágyat is egyaránt mérsékli. 

Ezen kívül a ligetszépe olaj csökkenti a cukorbetegség szövődményeinek előfordulását, mérsékli a pajzsmirigyműködés hiperaktivitását.A Ligetszépe olaj és virág (Evening primrose) hozzájárulhat a hám és kötőszövet egészségének megőrzéséhez. Zsírsavösszetétele rendkívül előnyös, magas arányban tartalmaz telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat.

A ligetszépében megtalálható hatóanyagok a linolsav-, gamma-linolénsav-, olajsav- és palmitinsav-trigliceridek.

– az olajsav kedvezően hat a vér koleszterin szintrejére, és a triglicerid szintre
– a linolsav fogyasztása kedvező hatással lehet a zsír/izomszövet arány alakulására

Napi ajánlott mennyiség: 2 lágyzselatin kapszula

Edenred kártya, Bankkártya elfogadóhely

{$cval[
{$cval[
{$cval[
{$cval[